Sejak 2014, Jay C Tours telah komited untuk membantu pelanggan kami menyelesaikan masalah berkaitan pengangkutan mereka.

Dengan lebih 5 tahun pengalaman, kami kini pakar dalam perkhidmatan penyewaan pengangkutan.

Jay C Tours Sdn Bhd dijangka menambah ke 30 kenderaan dan menyediakan pelbagai dan pilihan model untuk memenuhi keperluan pelanggan. Begitu juga, rangkaiannya dijangka akan diwujudkan di pelbagai lokasi strategik meliputi semua bandar utama di Malaysia.

Sehubungan ini, pelan perniagaan telah disusun untuk melakar hala tuju yang akan diteruskan oleh Jay C Tours Sdn Bhd memandangkan iklim ekonomi semasa, kematangan industri pengangkutan di Malaysia, potensi dan kekangannya yang menentukan pertumbuhan perniagaan. Eksport, perbelanjaan utama untuk infrastruktur dan projek pembinaan serta perbelanjaan penggunaan swasta yang kukuh adalah sumber utama keyakinan ini. Dari sudut serantau dan antarabangsa, pencapaian pertumbuhan ekonomi pesat Malaysia adalah luar biasa.

Pembangunan pelancongan memandangkan dorongan agresif kerajaan terhadap kemasukan 20 juta pelancong pada tahun-tahun akan datang. Pelbagai arahan kerajaan telah dikeluarkan untuk pembangunan industri pelancongan dan pembangunan infrastruktur ini. Pertumbuhan ekonomi yang pesat dan peningkatan perjalanan akan mewujudkan keperluan pengangkutan di luar kemampuan sumber kerajaan.

Penciptaan sistem pengangkutan yang cekap, selamat dan moden melalui jalan raya, kereta api dan udara akan sentiasa memerlukan pelaburan sektor swasta yang besar. Oleh itu, terdapat keperluan mendesak untuk meluaskan dan menghidupkan semula perkongsian sektor awam-swasta dalam pengangkutan.

Jay C Tours Sdn Bhd bersedia dan sudi menyumbang kepada perkongsian ini. Ini bersama-sama dengan program pembangunan lain yang disediakan akan meningkatkan imej Malaysia dan menampilkan Malaysia sebagai destinasi yang layak untuk pelancong dan ahli perniagaan. Dengan pelancongan kini menjadi penyumbang pendapatan ketiga bagi negara dan dengan promosi dan pembangunan pelancongan, Malaysia sudah pasti akan menjadi destinasi pelancongan utama.

Kami percaya bahawa industri Pengangkutan Bas akan memainkan peranan penting dalam mencapai gambaran lengkap pertumbuhan Ekonomi Malaysia.

Pasaran pengangkutan di Malaysia yang dipertimbangkan dalam kajian ini ditakrifkan sebagai sebarang penyewaan untuk tujuan pengangkutan jalan raya, termasuk bas, kereta, van dan kenderaan 4WD.

Pelanggan Kami

Syarikat Berdaftar

Syarikat kami diperakui dan berdaftar dengan SSM, MOF, Kementerian Pelancongan Malaysia & Agensi Pengangkutan Darat